Росія восени може активізувати ракетні удари по Україні — Генштаб

Росія може активізувати ракетні удари по Україні вже цієї осені, адже за даними, у червні ворог планує розпочати виробництво крилатих ракет.

Росія планує виробляти крилаті ракети Х-50. Це може означати, що восени ворог може активізувати ракетні удари по території України.  Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу.

Читайте також: Паради до Дня Перемоги у РФ можуть обернутися проти Путіна — британська розвідка

“Слід зазначити, що за наявними даним в червні цього року РФ планує розпочати серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, що дасть змогу Кремля восени активізувати ракетні удари по території нашої країни”, — повідомив Громов.

Для довідки. Крилата ракета Х-50 є дозвуковою авіаційною оперативно-тактичною. Вона спроектована для розміщення в відсіках бомбардувальників Ту-22М3 і стратегічних бомбардувальників Ту-95МС і Ту-160.

Нагадаємо, Ганна Маляр повідомила, що окупанти залякують цивільне населення контрнаступ ЗСУ. Російські загарбники поширюють неправдиву інформацію про нібито негативні наслідки повернення української влади в результаті контрнаступу ЗСУ.