Витік секретних документів Пентагону не вплине на контрнаступ України – Ходжес

Американський генерал-лейтенант Бен Ходжес вважає, що Витік секретних документів Пентагону не вплине на контрнаступ України.

Витік секретних документів Пентагону не вплине на контрнаступ України. Українська сторона повинна менше «засмучуватися» через можливі наслідки, ніж американська, яка, на його думку, продемонструвала свою «вразливість». Про це заявив генерал-лейтенант США у відставці Бен Ходжес в інтерв’ю «Голосу Америки»

Читайте також: Росія восени може активізувати ракетні удари по Україні — Генштаб

На думку Ходжеса основної шкоди завдала інформація про нібито прослуховування Південної Кореї Сполученими Штатами, хоча південнокорейські спецслужби вже заявили, що ця інформація в документах є «неправильною» і «сфабрикованою».

“Одним з витоків було те, що США, очевидно, прослуховували розмови всередині південнокорейського уряду, щоб дізнатися, чи погодиться Південна Корея продати боєприпаси, які ми могли б або передати безпосередньо Україні, або замінити те, що ми вже відправили в Україну. Цей конкретний приклад того, що ми слухаємо південнокорейський уряд, намагаючись з’ясувати, до чого вони схиляються, був найбільш шкідливим”, — вважає Бен Ходжес.

Генерал-лейтенант запропонував переглянути питання про надання F-16 або інших літаків Україні, які могли б змусити Росію не використовувати Крим як місце, звідки вона здійснює свої ракетні удари. 

Читайте також: Окупанти залякують цивільне населення контрнаступ ЗСУ — Маляр

“Чорноморський флот РФ стоїть у Севастополі, кораблі виходять у Чорне море, запускають ракети по українських будинках, а потім повертаються до порту. Чому б нам не допомогти Україні придушити Чорноморський флот”, — зауважив Ходжес.

Нагадаємо, у Пентагоні визнали «витік документів». В оборонному відомстві США заявили, що було оприлюднено інформацію з високим грифом секретності. А у Держдепі заявили, що це не завадить США підтримувати Україну.