У центрі Запоріжжі кримінальне угрупування облаштувало офіси для «легалізації» громадян рф, — ФОТО

У Запоріжжі нейтралізовано кримінальне угруповання, яке займалось незаконною легалізацією іноземців.  Їх основні клієнти — громадяни рф, причетні до тяжких та особливо тяжких злочинів. Для них ділки виготовляли фальшиві візи, паспорти та посвідки на проживання в Україні. Надалі частина іноземців планувала виїхати до країн Європейського Союзу.

Про це повідомляють в Службі безпеки України.

Вартість підроблених документів для однієї людини сягала 2-3 тисяч доларів, в залежності в терміновості «замовлення». Нині затримані пропонували клієнтам фіктивні документи про непридатність до військової служби й перепустки, за зразком міськради, за якими можна було пересуватися в комендантську годину.

З червня 2022 року послугами кримінального угрупування скористались понад 90 людей.

До угрупування входили 5 мешканців регіону, які раніше притягувались до кримінальної відповідальності. У центрі Запоріжжя у зловмисників були два офіси з комп’ютерною технікою та обладнання для виготовлення підробок. Клієнтів шукали на інтернет-форумах та через особисті зв’язки.  

Організатору та двом активним учасникам угруповання повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон» Кримінального кодексу України.

Військові рф атакували міста Запорізької області винищувачами.


Читайте також:

У Запоріжжі комендантську годину скоротили, а час продажу алкоголю збільшили.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!