ЗСУ знищили дві російські станції РЕБ

Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби уразили чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки РФ.

ЗСУ відбили більш як 50 російських атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках і знищили дві станції радіоелектронної боротьби РФ. Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ 11 квітня.

 

Авіація Сил оборони за добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки росіян. Також збито два ворожі БпЛА типу Орлан-10.

 

Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби уразили чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки РФ.

 

Як повідомили у Генштабі, протягом доби війська РФ завдали одного ракетного та 10 авіаційних ударів, здійснили понад 18 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

 

Відзначається, що на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без значних змін. Певні підрозділи територіальних військ збройних сил РФ продовжують перебувати у місцевостях Республіки Білорусь. Також противник утримує певні підрозділи у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей, продовжує інженерне обладнання місцевості.

 

Протягом доби росіяни обстріляли населені пункти Блешня, Кам’янська Слобода та Грем’яч Чернігівської області; Вольфине та Катеринівка Сумської області, а також Ветеринарне, Глибоке, Гатище, Вовчанськ, Зибіне, Волохівка, Охримівка, Черняків, Комісарове, Бударки та Довжанка у Харківській області.

 

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Колодязне, Кам’янка, Тополя, Червоне Перше, Рідкодуб, Новомлинськ, Дворічна, Кондрашівка, Піщане та Берестове Харківської області і Новоселівське у Луганській області.

 

На Лиманському напрямку протягом доби росіяни вели безуспішні наступальні дії у районі на південь від Білогорівки та Спірного. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Торське і Спірне – Донецької.

 

На Бахмутському напрямку РФ продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, тривають запеклі бої. За добу російська армія вела безуспішні наступальні дії у районі населеного пункту Богданівка. Підрозділи Сил оборони відбили близько 20 атак противника на вказаній ділянці фронту. Від ворожих обстрілів постраждали Никифорівка, Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Маркове, Бахмут, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Курдюмівка, Нью-Йорк, Озарянівка, Дружба.

 

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках армія РФ вела наступальні дії у районах Авдіївки, Первомайського, Невельського та Мар’їнки, успіху не мала. Найзапекліші бої на вказаній ділянці фронту тривають за Мар’їнку, де було відбито більш як 15 ворожих атак. Ворожих обстрілів зазнали Новокалинове, Орлівка, Авдіївка, Тоненьке, Сєверне, Першотравневе, Нетайлове, Карлівка, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Побєда Донецької області.

 

На Шахтарському напрямку ворогом обстріляно населені пункти Новомихайлівка, Шахтарське, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Вугледар та Пречистівка Донецької області.

 

На Запорізькому та Херсонському напрямках війська РФ продовжують вести оборонні дії. Росіяни обстріляли Времівку, Новопіль Донецької області; Новосілку, Ольгівське, Малинівку, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Малу Токмачку, Оріхів Запорізької області; Золоту Балку, Качкарівку, Берислав, Козацьке, Бургунку, Іванівку, Микільське, Дніпровське Херсонської області та Херсон.

 

У Генштабі також повідомили, що окупанти продовжують використовувати медичні установи тимчасово захоплених територій у своїх цілях. Так будівлю центру первинної медико-санітарної допомоги у Новопскові та фельдшерсько-акушерський пункт Кряківки Луганської області росіяни використовують як військовий госпіталь.

 

«У Кряківці, з метою збільшення кількості ліжко-місць, загарбники додатково розгорнули наметове містечко. Отримати медичну допомогу у цих цивільних медичних установах можуть тільки представники окупаційних військ», – зазначили у Генштабі.

 

Нагадаємо, під Бахмутом ЗСУ знищили БМП та польовий склад військових РФ.

 

Як повідомлялося, за минулу добу ЗСУ ліквідували 500 окупантів, а всього з початку вторгнення в Україну загинуло понад 179 тисяч російських солдатів.