СБУ затримала агента РФ, який збирав дані про Південноукраїнську АЕС

Чоловік збирав дані для ворога про місця базування та чисельність підрозділів Сил оборони, які охороняли АЕС.

СБУ викрила російського інформатора, який збирав розвіддані про місця базування та чисельність підрозділів Сил оборони, які охороняють Південноукраїнську атомну електростанцію. Про це повідомляють в СБУ.

Читайте також: РФ витрачає значні ресурси задля мінімальних результатів на Донеччині — БР

Поплічник ворога виявився жителем Южноукраїнська, якого російська спецслужба дистанційно залучила до негласної співпраці у лютому цього року.

Надані окупантам відомості потрібні були для підготовки прицільних ракетних ударів по українських енергооб’єктах. У поле зору ворога він потрапив через свої прокремлівські дописи в одному з російських Телеграм-каналів.

Повідомляється, що чоловік отримував гроші від російських “кураторів ”за виконання завдань. Так, фігурант одержав від ворога на власну банківську картку 2 тисячі гривень “авансу”.

“Співробітники СБУ затримали зловмисника під час фотофіксації одного з об’єктів критичної інфраструктури. У затриманого вилучено мобільний телефон з доказами злочинної діяльності”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: ССО показали знищення позиції ворожої гармати на Донеччині (відео)

На підставі зібраних доказів слідчі правоохоронці повідомили фігуранту про підозру.

Нагадаємо, Олександр Сирський повідомив, що армія РФ перейшла до “сирійської” тактики випаленої землі у Бахмуті. Окупанти у Бахмуті знищують будівлі та позиції ударами авіації й вогнем артилерії.