Армія Росії просунулася в центр міста Бахмут — британська розвідка

Російські війська, ймовірно, просунулася в центр міста Бахмут й захопили західний берег річки Бахмутка.

Останніми днями російські війська відновили певну динаміку в битві за Бахмут. З кінця березня 2023 року їхнє просування значною мірою зупинилося. Росія досягла подальших успіхів і зараз, дуже ймовірно, просунулася в центр міста і захопила західний берег річки Бахмутка. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: Армія РФ втратила за добу 480 військових — Генштаб

У розвідці повідомляють, що ключовий український маршрут постачання 0506 на захід від міста, ймовірно, перебуває під серйозною загрозою.

Російські регулярні війська, ймовірно, включно з повітряно-десантними військами, ймовірно, посилили цей район, і Росія знову більш ефективно використовує артилерію в цьому секторі. 

У Міноборони Британії припускають, що існує реальна можливість того, що на місцевому рівні командири Вагнера і російського МО призупинили свою ворожнечу і покращили співпрацю.

Читайте також: Вранці війська РФ вдарили по Очакову — Кім

Нагадаємо, в ISW повідомляють, що РФ створює загони Шторм-Z для вуличних боїв. Шторм-Z формують у складі фронтових з’єднань переважно із резервістів. Кожна рота складається зі 100 осіб.