У Брянській області «впав український літак» – соцмережі

Російські пропагандисти стверджують, що ймовірний «пілот» після падіння намагався «втекти на територію України».

 

Український легкомоторний літак нібито «впав на території Росії у Брянській області». Про це заявив російський провладний Telegram-канал Mash, посилаючись на російських прикордонників.

 

Вони стверджують, що це нібито сталося у Клинцівському районі Брянщини. Крім цього, росіяни стверджують, що вони «затримали «пілота», який намагався «втекти на територію України», як запевняють пропагандисти.

 

«Літак з невиявлених причин зазнав аварії у районі населеного пункту Бутовськ», – заявило Прикордонне управління ФСБ у Брянській області.

 

Російські телеграм-канали публікують фото нібито збитого зі стрілецької зброї українського легкомоторного літака Aeroprakt A-32 і стверджують, що авіасудно летіло у напрямку до нафтопроводу Дружба, натякаючи на те, що літак нібито мав скинути там бомбу.

 

У Державній прикордонній службі України поки що не мають інформації про подібні інциденти.

 

Telegram-канал вирішив доповнити історію з падінням літака. Зокрема було заявлено, що пілот розповів, що «летів на малій висоті у супроводі ще одного літака – теж цивільного і не знав, що перебуває над територією Росії». Пропагандисти стверджують, що він нібито розповів, що мав «сфотографувати місцевість і перевірити роботу української ППО».

 

«Сів, бо гвинт зламався, прикопав у землі зброю, боєприпаси і бронежилет», – запевняють російські соцмережі.