Кремль не вірить, що Китай допоможе з Україною

У ситуації, що склалась з Україною, не може бути демонстровано ніяких перспектив для мирного врегулювання, навіть з допомогою Китаю, визнав Дмитро Пєсков.

Китай має значний посередницький потенціал, але ситуація з Україною залишається складною і Росії залишається вести війну. Про це сказав спікер Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу.

Читайте також: НАТО не повинне ігнорувати ядерні погрози Росії — Данілов

«Китай має дуже ефективний і значний потенціал з надання посередницьких послуг, і нещодавні дипломатичні успіхи Китаю це красномовно продемонстрували. Але з Україною ситуація поки що складна, не демонструє жодних перспектив для мирного врегулювання», – сказав він, коментуючи заяву президента Франції Еммануеля Макрона на зусилля Китаю у врегулюванні війни, розв’язаної Росією в Україні.

Також Пєсков заявив, що РФ, враховуючи «позицію, офіційну та неофіційну, яка передається з Києва», поки що не має «інших шляхів, крім продовження «СВО»».

Раніше Зеленський заявив, що РФ не виграє війну, якщо українець і поляк разом. Президент України Володимир Зеленський виступив із спільною промовою з польським колегою Анджеєм Дудою у Королівському замку.