Путін визнав, що санкції – це надовго

Країни Заходу надовго запровадили санкції проти РФ, тому їй потрібно вдаватися до заходів «суверенного розвитку» на довгострокову перспективу. Таку думку озвучив Путін на засіданні президії Держради

Читайте також: Захід очікує на наступ ЗСУ у найближчі тижні

«Всі ми розуміємо: санкції, звичайно, надовго, тому поряд із першочерговими заходами заміщення імпортних технологій та продуктів тут потрібні середньо- та довгострокові перетворення, спрямовані на стратегічні цілі саме суверенного розвитку країни», – сказав Путін.

Російський президент визнав, що «багато галузей опинилося в епіцентрі санкційної блокади». Але, за його словами, РФ нібито зуміла «сконцентрувати ресурси та зусилля, щоб забезпечити стійкість економічної ситуації».

Він заявив, що «це була робота в оперативному, вкрай напруженому режимі», але «вже зараз ми бачимо її позитивні результати».

«Більш того, ми змогли вийти на новий цикл зростання економіки», – сказав Путін.

Раніше Зеленський заявив, що крісло в Раді безпеки ООН не врятує Кремль від трибуналу. Відповідальність за кожен скоєний на українській землі російський злочин обов’язково буде у трибуналі, у Міжнародному кримінальному суді, в українських судах.