В Росії хочуть замінити ПВК “Вагнер” на більш контрольовані ПВК — БР

В Росії хочуть з часом замінити ПВК “Вагнер” на більш контрольовані приватні військові формування.

Росія прагне спонсорувати та розвивати альтернативні приватні військові компанії (ПВК), щоб з часом замінити ПВК «Вагнера», яка відіграє важливу бойову роль в Україні. Про це повідомляють в Міністерстві оборони Великобританії. 

Читайте також: На Херсонщині росіяни заборонили людям виходити з дому — Генштаб

У розвідці повідомляють, що це відбувається в контексті гучної ворожнечі між Міністерством оборони Росії та «Вагнер Груп». Російське військове керівництво, ймовірно, хоче замінити ПВК, над якою воно матиме більший контроль.

Однак жодна інша відома російська ПВК наразі не наближається до «Вагнера» за розміром або бойовою потужністю.

“Росія, ймовірно, бачить подальшу корисність використання ПВК в Україні, оскільки вони менш обмежені обмеженим рівнем оплати праці та неефективністю, які перешкоджають ефективності регулярної армії”, — повідомляють у Міноборони. 

У британському відомстві дійшли висновку, що російське керівництво, ймовірно, вважає, що російське суспільство краще сприйматиме великі втрати серед бійців ПВК, ніж втрати регулярної армії.

Нагадаємо, вибухи на Північнотоках: слідство скептично ставиться до ролі яхти. Правоохоронці припускають, що яхта, можливо, була приманкою, аби відвернути увагу від справжніх виконавців.