«Головний спікер війни»: СБУ повідомила про підозру прокремлівському блогеру

Служба безпеки України зібрала вичерпну доказову базу на прокремлівського блогера-мільйонника Юрія Подоляку.

 

 

 

 

Блогеру-мільйоннику Юрію Подоляці повідомили про підозру у роботі на Росію проти України. Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України у понеділок, 3 квітня.

 

«Перебуваючи на території країни-агресора, він бере активну участь в інформаційно-психологічних операціях російських спецслужб», – йдеться у повідомленні.

 

Подоляка регулярно виступає на пропагандистських телеканалах, зокрема на ток-шоу російського журналіста-пропагандиста Володимира Соловйова. Під час цих ефірів блогер неодноразово закликав до захоплення України та знищення цивільної інфраструктури країни.

 

Також блогер на особистому сайті, а також на каналах YouTube, RuTube та в месенджері Telegram поширював проросійські фейки. На Подоляку підписано більш  ніж мільйон користувачів Інтернету.

 

Ініційовані СБУ експертні дослідження підтвердили, що в інтерв’ю та виступах Подоляки є факти його підривної діяльності проти України.

 

СБУ повідомила проросійському блогеру про підозру у скоєнні злочинів відразу за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України, у тому числі у державній зраді.

___________________

 

Юрій Подоляка народився 21 лютого 1975 року у Сумах. У 2004 році він брав участь у Помаранчевій революції. У 2013 році обрав антиукраїнську позицію і почав у своєму блозі та статтях озвучувати антиукраїнські наративи.

 

Внесено до бази даних Миротворця як зрадника, поплічника російських воєнних злочинців та антиукраїнського пропагандиста.