Мінкульт звернувся до поліції через перешкоди з боку УПЦ МП у лаврі

Комісію з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» не пустили у Монастир й фізично перешкоджали представники УПЦ МП.

Комісію з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» не змогла потрапити до лаври через фізичні перешкоджання з боку УПЦ МП. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Читайте також: В Авдіївці немає жодної вцілілої будівлі — голова МВА

“Маємо констатувати, що через фізичні перешкоди з боку УПЦ МП Комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» не змогла розпочати роботу сьогодні”, — йдеться у повідомленні. 

Ткаченко написав, що представники Монастиря від Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, які входять до складу Комісії, не змогли пояснити, у кого знаходяться ключі від будівлі, перевірка якої була запланована. 

“До того ж, численні невідомі особи перешкоджали потрапляння членів Комісії всередину будівлі. По факту перешкоджання роботи Комісії було подано заяву в поліцію. Брутальна поведінка представників УПЦ МП щодо представників Комісії глибоко дисонує з їхніми закликами до Бога”, — написав Ткаченко.

Читайте також: Кулеба висловився про можливий контрнаступ ЗСУ

Він додав, що Комісія завтра продовжить свою роботу в будь-якому разі.

Нагадаємо, УПЦ МП не виїхала з Києво-Печерської лаври й проводить службу. Попри вимоги й домовленості, УПЦ МП не залишила Києво-Печерську лавру й зараз проводить службу.