Ердоган не виключив візит Путіна до Туреччини у квітні

Путін має намір взяти участь у церемонії завантаження ядерного палива на АЕС Аккую, яку будує Росатом, повідомив Ердоган.

Глава РФ Володимир Путін може відвідати Туреччину 27 квітня, щоби взяти участь у відкритті атомної електростанції Аккую, яку будував Росатом. Про це у середу, 29 березня, заявив президент Туреччини Реджеп Ердоган, повідомляє телеканал ATV.

 

В той же час, Ердоган не виключив, що запланована зустріч може відбутися в онлайн-режимі.

 

«Путін може прилетіти до Туреччини 27 квітня на церемонію відкриття або він може відвідати церемонію в режимі онлайн», — сказав Ердоган.

 

Востаннє Путін відвідував Туреччину у січні 2020 року. Тоді він зустрівся з Ердоганом у Стамбулі та взяв участь у церемонії введення в експлуатацію газопроводу Турецький потік.

 

Зазначимо, що Туреччина не ратифікувала Римський статут, а тому не визнає рішення Міжнародного кримінального суду. У разі візиту Володимира Путіна турецькі правоохоронці не будуть зобов’язані виконувати рішення МКС, яке видав ордер на арешт російського президента.

 

 

Тим часом, голова адміністрації прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана заявив, що його країна не заарештовуватиме Путіна у разі, якщо він приїде до країни.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet