В ОК “Південь” оцінили загрозу нової ракетної атаки з боку Росії

Хоч у Чорному морі штормова погода, все ж Росія тримає один підводний ракетоносій, тому не виключається ракетна загроза.

Зараз у Чорному морі дуже сильний шторм у 4-5 балів, тому корабельне угруповання ворога у зв’язку з цим зменшилося. Не дивлячись на це, не виключається й ракетна загроза з боку РФ. Про це повідомляє речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Читайте також: Втрати РФ наближаються до 173 тисяч осіб — Генштаб

“Раніше ми спостерігали понад 10 кораблів, зараз це 6 кораблів у Чорному морі разом із суднами забезпечення. Серед них один підводний ракетоносій, спорядження якого може сягати 4 ракет типу “Калібр”. Тобто це спосіб “залишатися на чергуванні” та нагадувати про власну присутність», — повідомила Гуменюк.

Речниця зауважила, що скоріш за все, ракетоносії не будуть застосовані, але все ж не виключається ракетна загроза.

«Штормова погода настільки штормова, що вона критична й для літаків. В тому числі не спостерігається застосування “Шахедів” через поривчастий вітер. Для їх політності це має значення», — додала Гуменюк.

Читайте також: ФСБ допитує та б’є українців у Криму — Генштаб

Нагадаємо, армія РФ випустила по Херсонщині понад 200 снарядів. Внаслідок ворожих атак один мирний житель області загинув, ще один — отримав поранення.