Швеція відмовилася давати Угорщині «запевнення» в обмін на вступ до НАТО

З такою заявою у Стокгольмі виступили після вимоги влади Угорщини «запевнень», що Швеція не буде «втручатися у внутрішню політику Угорщини».

Швеція не має наміру давати жодних зобов’язань Угорщині в обмін на ратифікацію протоколу про вступ до НАТО. Про це у вівторок, 28 березня, заявив глава МЗС країни Тобіас Більстрем, повідомляє шведське агентство TT.

 

Так, на запитання, чи Швеція надаватиме запевнення Угорщини у зв’язку з процесом вступу до НАТО, Більстрьом заявив: «Ні, і я зазначу, що Фінляндія, чий протокол був щойно ратифікований (Угорщиною — ред.), має такі самі погляди на питання верховенства права, як і Швеція, як і ЄС».

 

«Немає жодних спеціальних меморандумів, немає жодних спеціальних угод з Угорщиною, і ми не маємо наміру їх укладати», — підкреслив Більстрем.

 

З такою заявою у Стокгольмі виступили після вимоги влади Угорщини «запевнень», що Швеція не «втручатиметься у внутрішню політику Угорщини так само, як і Угорщина — у справи Швеції.

 

На це глава шведського МЗС також зазначив, що Швеція та ЄС «критикують верховенство права в Угорщині, але я не вважаю, що це питання пов’язане із процесом вступу до НАТО».

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet