Данілов розповів, чи працюватимуть церкви після виїзду УПЦ МП із Лаври

Києво-Печерська лавра буде державним музейним комплексом, у якому відбуватимуться богослужіння. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов.

Читайте також: Під Москвою знайшли жовто-блакитний безпілотник

«Те, що стосується церковних речей, ми туди не втручаємося. Але Лавра — це музей, який належить державі. Все, що стосується цього музейного комплексу, вирішуватиме держава, а не окремі люди, які чомусь вирішили ганьбити наші закони», — сказав він.

Він заявив, що «ніхто нікого не витягуватиме звідти за ноги або застосовуватиме насильство. Все буде, згідно з чинним законодавством, відпрацьовано». Секретар РНБО також розповів, чи працюватимуть церкви.

«Так, будуть. Чи будуть там богослужіння? Так, будуть, але за законами нашої країни … Якщо ж ви кажете, що все, що відбувається у світі — рука Бога, то вважайте, що це рука Бога робить те, що сьогодні там відбувається Ви ж не сперечаєтеся з Богом. Ось Бог так вирішив, що 29 березня ви повинні покинути цю обитель, перейти в інше місце», — заявив Данилов.

Раніше Зеленський заявив, що наші люди сильніші за будь-які страхи. Президент України Володимир Зеленський 28 березня побував на Сумщині, зокрема на кордоні з Росією.