Можливі точкові ракетні удари: в ОК “Південь” про ймовірність атак РФ

В ОК “Південь” оцінили ймовірність масований ракетних атак з боку Росії.

Росія може завдати по України точкові удари, проте у морі корабельне угрупування зменшилося через штормову погоду, так окупанти можуть використати авіацію. Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону

Читайте також: ЗСУ показали збиття ворожого дрона

Речниця розповіла, що в акваторії Чорного моря на бойовому чергуванні перебуває 7 кораблів Росії, серед них 1 підводний ракетоносій з 4 “Калібрами”. 

“Це говорить про те, що ракетний удар ймовірний, але не може бути такого масованого ракетного удару або готовності до якоїсь надзвичайної ракетної атаки. Скоріш за все будуть застосовані точкові ракетні удари”, — повідомила Гуменюк.

Вона розповіла, що окупанти на півдні змінили тактику й більше використовують авіацію для завдання ударів. 

Читайте також: У США жінка влаштувала бійню у християнській школі

“Оскільки за аналізом попередніх двох діб, ми бачимо, що ворог активізував на нашому південному напрямку, зокрема у Херсонській області, в районі Берислава, активізував використання авіації й керованих авіаційних бомб”, — додала вона.

Водночас Гуменюк зауважила, що українська ППО мають можливості збивати авіаційні ракети. 

Нагадаємо, Україна стане однією з основних тем Саміту за демократію у США. Війна РФ в Україні наголосила на важливості дотримання порядку, заснованого на правилах, заявили в Держдепі.