Китай допомагає Росії виробляти бронежилети для армії РФ — Politico

Росія імпортує компоненти для виготовлення бронежилетів у Китаї.

Російський виробник бронежилетів імпортує китайські компоненти для своїх бронежилетів. Відомо, що деякі з них використовуються на полі бою в Україні. Про це повідомляють у Politico

Читайте також: На Хмельниччині перекинувся автобус з пасажирами

У 2022 році кілька китайських компаній, у тому числі одна, пов’язана з урядом у Пекіні, відправили деталі для виробництва бронежилетів російському виробнику бронежилетів «Класс», пов’язаному з національною гвардією та правоохоронними органами країни. 

“Росія продовжує покладатися на допомогу Китаю в підтримці своєї військової агресії в Україні, попри тиск Заходу на Пекін з вимогою зменшити підтримку Москви”, — йдеться у повідомленні. 

У виданні повідомляють, що українські військові під час контрнаступу в Харківській області здобували бронежилети цього виробництва. 

Читайте також: ДТЕК відновила енергопостачання 18 тисяч споживачів у двох областях

У той час, американські офіційні особи заявили, що вони не надто стурбовані появою цих предметів «подвійного призначення» на полі бою, оскільки Росія вже давно імпортує подібні технології з Китаю.

Нагадаємо, Володимир Путін планує зустрітися з Олександром Лукашенком у квітні. РФ планує засідання Вищої держради Союзної держави РФ і Білорусі, де буде обговорюватися розвиток взаємодії й про “безпеку”.