В ЄС готують новий пакет санкцій проти Росії

Новий пакет санкцій Євросоюзу проти Росії буде націлений на боротьбу з ухилянням від уже введених у відношенні Москви сакційних заходів.

Європейський Союз готовий ввести проти Російської Федерації 11 пакет санкцій. Про це в четвер, 23 березня, повідомив журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк у Twitter, з посиланням на заяву президента Європейської комісії Урсулу фон дер Ляен.

 

«Президент ЄС Урсула фон дер Ляен говорила про 11-м пакет санкцій ЄС проти РФ, який, в основному, буде боротися з ухилянням від уже введених обмежувальних заходів», — написав Йозвяк.

 

Сроки введення нового пакета санкцій поки не названі.

 

На цей момент ЄС ввів 10 пакетів санкцій проти Росії через її вторгнення в Україну. Останній санкційний пакет був узгоджений західними країнами 25 лютого. Обмеження були введені проти 96 організацій. Арабській службі RT і радіо Sputnik заблокували ефір в ЄС. Також були розширені списки товарів, заборонених до експорту з Росії, в тому числі мова йде про бітум і каучук. Крім того, під нові санкції ЄС потрапили Тинькофф Банк, Альфа-банк, Росбанк і т.д.

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet