У Білому дому назвали ідіотом пілота РФ, який атакував безпілотник США

У Білому домі відреагували на нагородження російського пілота, який збив американський дрон.

Координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі відреагував на нагородження російського пілота літака Су-27, який атакував американський дрон MQ-9 Reaper над Чорним морем. Про це повідомляє Укрінформ

Читайте також: ЗСУ збили китайський БПЛА Mugin-5

“Я не знаю іншої армії у світі, інших військово-повітряних сил, які б нагороджували льотчика за те, що він врізався в безпілотник. Якщо це хоробрість, то, мабуть, у них інакше розуміння цього”, — заявив Кірбі.

Представник Білого дому заявив, що таке нагородження є безглуздям.  

“Уявлення не маю, чому вони нагородили за хоробрість пілота, який наражав на зловмисний ризик себе та майно США, а в найкращому разі – був просто ідіотом”, — додав Кірбі.

Нагадаємо, Сергій Шойгу представив до нагород льотчиків, які збили дрон США над Чорним морем. У Міністерстві оборони РФ заявили, що дрон був знищений у “районі тимчасового режиму використання повітряного простору, встановленого з метою проведення спеціальної військової операції”.

Раніше, у США опублікували відео атаки російськими Су-27 на БПЛА MQ-9 Reaper. Європейське командування Збройних сил США опублікувало відео атаки на дрон MQ-9 Reaper над Чорним морем російськими винищувачами Су-27.