Ердоган анонсував переговори з Путіним

Президент Туреччини на тлі майбутніх виборів знову заговорив, що Анкара — «єдиний посередник у конфлікті України та РФ».

 

Президент Туреччини Раджеп Тайіп Ердоган анонсував чергові переговори з російським президентом Володимиром Путіним. Вони заплановані цього тижня. Їхня головна тема — експорт російських добрив. Про це повідомляють турецькі видання A Haber та TRT Haber.

 

Він стверджує, що «Туреччина зараз є єдиною країною, яку називають посередником у російсько-українській війні».

 

Глава Туреччини переказав свій діалог із російським диктатором і поширив фейк Путіна про український експорт зерна, який напередодні викрили МЗС України.

 

«Путін каже: «Я відправляю зерно через зерновий коридор, 44% звідси йде до Європи, давайте відправляти в слаборозвинені країни Африки». Я сказав йому: «Давайте перетворимо це на борошно і відправимо в слаборозвинені країни», — стверджує Ердоган.

 

За його словами, їхня наступна розмова відбудеться за два-три дні.

 

Лідер Туреччини пообіцяв сприяти виконанню вимог РФ щодо експорту її добрив.

 

«Також є потреба у добривах. Ми їх забезпечимо. Ми спробуємо полегшити (їхнє транспортування – ред.) для відправлення до слаборозвинених країн», – стверджує він.

 

Нагадаємо, Путін раніше пригрозив припинити дію зернового коридору, якщо «не буде дотримано ключових вимог Москви». Глава Кремля стверджував, що більшість зерна коридором Чорним морем їде в «ситі країни Європи», а не в Африку.