Китай не стане спільником РФ — Данілов

Китай не стане спільником РФ. На цьому наголосив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов в інтерв’ю Радіо Свобода.

Читайте також: ООН закликала продовжити «зернову угоду»

Він також відповів на питання про обрання Кремлем тактики затяжної війни з розрахунку на втому Заходу та психологічно-емоційну втому в Україні. За його словами, «на жаль, це позиція не лише Росії». Він наголосив, що є країни, які цю позицію підтримують. Також, за його словами, кожна країна має власний інтерес, власну вигоду з тих чи інших подій, що відбуваються у світі.

«Ми повинні усвідомлювати ці речі. Маємо розуміти і робити певну корекцію на ці речі. Я можу сказати, що надії Росії не виправдовуватимуться, у них внутрішній потенціал вже на певному рубежі. Єдине, що їм потрібно для посилення», — залучати інші країни. Нам ці країни відомі”, – пояснив секретар РНБО.

Також він заявив, що одним із партнерів є Іран, який допомагає їй зброєю. Крім того, є ще «кілька країн, які знаходяться в зоні ризику, але вони ще не перейшли ту межу».

«І, звичайно, є велика надія у росіян на великий Китай, що він допомагатиме Росії. Ми не розуміємо, навіщо Китаю допомагати Росії. Тому що Китай – велика країна, яка має свій шлях розвитку? І чи буде поєднання цих речей, тоді треба розуміти, як на це має реагувати світ. І ще раз наголошую: ми вважаємо, що Китай не буде спільником Росії. Тому що ці країни, які разом із Росією починають брати участь у цих речах, є учасниками вбивства громадянського населення. Путін під час гарячої фази війни саме з 24 лютого вбив 500 наших дітей”, — вважає Данилов.

Раніше Дуда заявив про передачу Україні літаків МіГ-29. Рішення про передачу літаків було ухвалено на рівні державних органів влади, зазначив президент Польщі.