Затримано агентів ФСБ, які збирали дані для РФ на Авдіївському напрямку

СБУ затримала двох агентів, які передавали ворогові інформацію про Сили оборони на Авдіївському напрямку. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Читайте також: ООН закликала продовжити «зернову угоду»

«Вони збирали розвіддані про місця дислокації бойових позицій та укріпрайонів Сил оборони на Авдіївському напрямку. Отримані відомості передавали ворогові у вигляді зашифрованих кодів через анонімні месенджери і заборонену соцмережу Однокласники. — йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ поетапно задокументували злочинні дії ворожих інформаторів та затримали їх на збиранні закритих відомостей.

«За даними слідства, ворожими поплічниками виявилися двоє мешканців Новогродівки Покровського району, які публічно підтримували збройну агресію Росії проти України. Встановлено, що деструктивні наративи вони активно поширювалися через заборонені російські соцмережі. Саме через таку активність вони потрапили співробітника ФСБ, який дистанційно залучив їх до співпраці як інформаторів», — повідомляють у СБУ.

Повідомляється, що для збору розвідданих агенти ворога фіксували локації українських об’єктів і передавали їх координати через зв’язкового — бойовика так званої «ДНР», яка зараз входить до складу окупаційних угруповань на східному фронті.

Під час обшуків у затриманих виявлено мобільні телефони та комп’ютери, які використовували для комунікації з агресором. Затриманих інформаторів ув’язнено.

«Продовжується розслідування, під час якого вже ідентифіковано особу їхнього «куратора» з ФСБ та зв’язкового», — йдеться у повідомленні.

Раніше Дуда заявив про передачу Україні літаків МіГ-29. Рішення про передачу літаків було ухвалено на рівні державних органів влади, зазначив президент Польщі.