Армія РФ виснажила свій наступальний потенціал — британська розвідка

У російської армії виснажила боєздатність розгорнутих формувань до такої міри, що навіть локальні наступальні дії наразі не є стійкими.

Останніми днями російські війська та сили ПВК “Вагнер” закріпилися на захід від річки Бахмутка в центрі спірного міста Бахмут, що перебуває під контролем бойовиків на Донбасі. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: Мешканців Мелітополя змушують отримувати паспорти РФ

Крім того, протягом попереднього тижня лінія фронту проходила по річці. Збройні сили України продовжують захищати західну частину міста.

Не дивлячись на це, по всій лінії фронту Росія проводить одні з найнижчих темпів локальних наступальних дій, які спостерігалися принаймні з січня 2023 року.

“Швидше за все, це пов’язано з тим, що російські війська тимчасово виснажили боєздатність розгорнутих формувань до такої міри, що навіть локальні наступальні дії наразі не є стійкими”, — повідомляють у розвідці. 

Читайте також: Війська РФ 76 разів за добу били по Херсонській області

У Міноборони Британії додають, що російське керівництво, ймовірно, намагатиметься відновити наступальний потенціал сил після поповнення запасів особового складу і боєприпасів. Тим часом командири, ймовірно, будуть змушені обирати між проведенням наступальних операцій і надійною обороною по всій лінії фронту.

Нагадаємо, в ISW повідомляють , що РФ втратить свій вплив на ОДКБ. Москва втратить військовий вплив у країнах ОДКБ та Грузії, оскільки перекинула свої війська в Україну.