У британській розвідці назвали причину невдач армії РФ під Вугледаром

Російські спроби штурму міста Вугледар Донецької області сповільнилися.

За останній тиждень російські спроби штурму міста Вугледар Донецької області сповільнилися. Це сталося після неодноразових, надзвичайно дорогих і невдалих атак протягом попередніх трьох місяців. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії. 

Читайте також: У Чорному морі зафіксована нетипова активність та кількість кораблів РФ — ОК “Південь”

“Одним з чинників великих втрат Росії в цьому секторі стало успішне прийняття Україною на озброєння систем дистанційного протитанкового мінування (ПТРК). РСЗВ — це спеціалізований артилерійський снаряд, який розкидає протитанкові міни на відстані до 17 км від вогневої одиниці”, — повідомляють у розвідці. 

Додається, що у деяких випадках Україна запускала міни над і позаду російських підрозділів, що наступали, спричиняючи дезорганізацію при спробі відходу російської техніки.

У розвідці зауважили, що єдиним помітним тактичним успіхом Росії останнім часом був у Бахмутському секторі, де домінують сили найманців «Вагнера», які наразі перебувають у публічній ворожнечі з Міністерством оборони Росії.

Читайте також: Стало відомо, скільки цивільних залишаються у Бахмуті

“Існує реальна можливість того, що Міністерство оборони Росії наполегливо прагне досягти успіху у Вугледарі, частково тому, що воно хоче, щоб його власний успіх конкурував з досягненнями «Вагнера»”, — додали у Міноборони Британії. 

Нагадаємо, в ISW повідомили, що Росія втратила наступальний потенціал. Через знижений темп та відсутній наступальний потенціал, російська армія майже завершила свою наступальну операцію в Луганській області та Бахмуті.