Україна запропонувала партнерам з НАТО створити авіаційну коаліцію

Україна закликала міжнародних партнерів до створення авіаційної коаліції на прикладі танкової коаліції.

Сьогодні, 16 березня командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Микола Олещук взяв участь у симпозіумі командувачів повітряних сил країн-членів НАТО в онлайн форматі. На симпозіумі він запропонував партнерам НАТО створити авіаційну коаліцію. Про це повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

Читайте також: У Ростові-на-Дону палає будівля прикордонної служби ФСБ

Генерал-лейтенант проінформував колег про актуальну обстановку на основних напрямках бойових дій та наголосив на необхідності нарощування протиповітряної оборони України, як наземної, так і повітряної складової.

Він зауважив, що лише спільні, узгоджені дії партнерів можуть посприяти у якнайшвидшому отриманні Україною західних багатоцільових літаків. Наявним прикладом досягнення цієї мети є танкова коаліція.

Читайте також: Шольц озвучив свої очікування від саміту ЄС щодо постачання Україні боєприпасів

“Хотів би отримати вашу підтримку та закликаю створити авіаційну коаліцію під гаслом “Перемога на землі – кується в небі!””, — запропонував Олещук.

Нагадаємо, легендарний американський пілот F-16 зголосився захищати Україну. Пілот НАТО запропонував українській владі подумати про залучення приватних військових льотчиків для захисту українського неба і зголосився бути першим із них.