Пентагон назвав кількість танків Leopard для України

Зобов’язання з надання Україні військової допомоги мають бути виконані у повному масштабі і в найкоротші терміни, зазначив Ллойд Остін.

9 країн заявили про намір передати Україні понад 150 танків Leopard. Про це сказав Міністр оборони США Ллойд Остін, відкриваючи 10 засідання Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн.

Читайте також: Резніков назвав фактори для вдалого наступу

«Коаліція країн, які пообіцяли надавати Україні танки Leopard, продовжує зростати. 9 країн зараз зобов’язалися надати понад 150 танків Leopard», – сказав Остін під час онлайн-засідання.

За його словами, кількість країн, які надають кошти ППО, також продовжує зростати.

«Зараз ми знаходимося у вирішальний момент у ході боротьби України за свободу. Ми всі повинні продемонструвати постійну рішучість та єдність. Це означає виконання наших зобов’язань у повному масштабі та у найкоротші терміни», – заявив шеф Пентагону.

Він також закликав підвищити обсяги боєприпасів і систем ППО, що відправляються Україні, зокрема для цього «розробляти інноваційні рішення для їх промислового виробництва».

Раніше Залужний заявив, що Оборона Бахмута має надважливе стратегічне значення. Головнокомандувач ЗСУ вважає, що оборонна операція Бахмута є ключовою у стійкості оборони всього фронту.