УПЦ МП застерегли від крадіжки мощів із лаври

У Мінкульті заявили, що представники УПЦ МП нестимуть кримінальну відповідальність у разі зникнення рухомого майна.

У Києво-Печерській лаврі після виходу УПЦ МП буде проведено ревізію музейних цінностей, включаючи мощі святих. Про це в ефірі телемарафону у суботу, 11 березня, заявив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

 

Він зазначив, що на території києво-печерського комплексу зберігається понад 800 музейних експонатів, включаючи мощі святих. Усі ці цінності були передані ченцям у користування, а тепер щодо них відбудеться окрема ревізія.

 

«Я хотів би попередити… Остання ревізія була у 2018 році, і все це зафіксовано, всі об’єкти є в переліку. Будь-який крок, який можуть здійснити представники УПЦ МП щодо рухомого майна, власне музейних експонатів, буде зафіксовано, і вони нестимуть кримінальну відповідальність», – заявив міністр.

 

За його словами, міжвідомча комісія дійшла висновку, що з боку УПЦ МП у Лаврі «були порушення щодо використання майна, і їх досить багато, у тому числі новобудови на території Нижньої Лаври без відповідних дозволів, та багато інших речей».

 

Ткаченко також зазначив, що у міністерстві передбачили можливу відмову ченців залишати територію Лаври 29 березня, тому до складу комісії буде залучено представників СБУ та МВС.

 

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet