У британській розвідці пояснили паузу між ракетними ударами Росії по Україні

Росія витримала велику паузу між ударами по Україні через накопичення нещодавно виготовлених ракет.

Інтервал між хвилями ударів зростає, тому що Росії зараз потрібно накопичити критичну масу нещодавно вироблених ракет безпосередньо з промисловості перш ніж вона зможе організувати достатньо потужний удар, щоб знищити українську протиповітряну оборону. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: У Криму окупаційна влада готує евакуацію своїх співробітників — ЦНС

Вчора, 9 березня Росія провела хвилю з щонайменше 80 ударів великої дальності по об’єктах критичної інфраструктури України.

У розвідці повідомляють, що Росія розгорнула крилаті ракети, ракети протиповітряної оборони класу «земля-земля», іранські безпілотні літальні апарати одностороннього ураження, а також незвично велику кількість гіперзвукових балістичних ракет повітряного базування під час атаки. 

У Міноборони зауважили, що це була перша велика хвиля дальніх ударів з 16 лютого 2023 року і, ймовірно, одна з найбільших з грудня 2022 року. Українські офіційні особи повідомили про щонайменше 11 загиблих цивільних осіб.

Читайте також: Пригожин заявив, що його відрізали від спецзв’язку

Нагадаємо, Генштаб озвучив втрати військ РФ на 10 березня. Минулої доби ЗСУ ліквідували 870 окупантів, а всього з початку вторгнення в Україну загинули понад 156 тисяч російських солдатів.