У Німеччині судитимуть росіянку за підтримку війни в Україні

Жінка є одним із лідерів проросійських протестів у Німеччині та організувала найбільший у країні автопробіг на підтримку Росії.

Суд у Німеччині розгляне справу росіянки Олени Колбаснікової, яка відкрито підтримала війну Росії проти України. Їй загрожує до трьох років в’язниці, повідомляє у середу, 8 березня, DW із посиланням на представника суду Кельна.

 

Зазначається, що громадянку РФ звинувачують за пунктом 2 статті 140 Кримінального кодексу ФРН, оскільки вона під час проросійської демонстрації 8 травня 2022 року публічно підтримала повномасштабне вторгнення в Україну.

 

«Росія не агресор. Росія зараз допомагає припинити війну в Україні», — заявляла тоді росіянка.

 

У виданні зазначають, що згідно з міжнародним правом, ведення агресивної війни є злочином, і той, хто схвалює її, може отримати у Німеччині три роки в’язниці. Але найімовірнішим покаранням за таке правопорушення є грошовий штраф.

 

Варто зауважити, що Колбаснікова народилася в українському місті Дніпро. Вона є одним із лідерів проросійських протестів у Німеччині та співпрацює з місцевими праворадикальними політиками.

 

При цьому, згідно з розслідуванням Reuters, вона є одним із прокремлівських агентів впливу в Німеччині. Зокрема, Колбаснікова була причетна до збирання коштів на армію окупантів. Також вона організувала найбільший у Німеччині автопробіг на підтримку Росії.

 

Нагадаємо, на початку вересня у Німеччині мітингували проти постачання зброї Україні.

 

Бундесрат засудив війну РФ проти України

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet