У МВС розповіли, скільки ракетоносіїв Росія тримає у морі

Станом на 8 березня Росія тримає ракетоносії лише у Середземному морі.

Станом на 8 березня Росія тримає 9 кораблів на бойовому чергуванні у Чорному морі, проте серед них немає ракетоносіїв. Про це повідомляють у ВМС ЗСУ в Facebook.

Читайте також: Нацгвардійці біля Бахмута збили російський штурмовик СУ-25 з «Перуна»

Повідомляється, що ворог тримає 1 корабель в Азовському морі. У Середземному морі  ворог тримає 7 кораблів, з них 3 носії крилатих ракет “Калібр”, загальний залп до 20 ракет.

Повідомляється, що за добу, в інтересах Росії прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: 24 судна до Азовського моря, з них 12 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор. 26 суден до Чорного моря, з них 6 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор. 

У ВМС нагадали, що Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Нагадаємо, 6 березня в ОК “Південь” повідомили, що РФ “поставила на паузу” масовані удари, але ракетна загроза висока. В командуванні закликали не нехтувати сигналами повітряної тривоги, адже ймовірність ракетних ударів з боку Росії висока.

Читайте також: За добу біля Бахмута знищено 115 солдатів РФ

Раніше повідомлялося, що Іран таємно поставив Росії велику кількість зброї. Іран таємно поставив Росії велику кількість набоїв, ракет і мінометних мін до Росії для того, аби вони застосовувалися у війні проти України.