Під час протестів у Грузії затримали 66 осіб

Вчора, під час протестів у Грузії було затримало 66 осіб. Крім того, постраждали близько 50 співробітників МВС, а також громадяни.

Вчора, 7 березня у столиці Грузії Тбілісі на мітингу проти закону про “іноагентів” затримали 66 людей. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ Грузії. 

Повідомляється, що за фактами дрібного хуліганства та непокори законним вимогам міліції правоохоронці затримали 66 осіб у порядку статей 166 та 173 КУпАП. Факти вчинення зазначеними особами правопорушення передані до суду у встановлений законом строк.

Читайте також: ЗСУ за добу знищили 700 військових РФ

Додається, що вчора протягом усього дня в районі будівлі законодавчої влади були залучені відповідні підрозділи МВС для охорони громадського порядку та забезпечення мирного проведення акції протесту.

Пізніше протест зібраних вийшов за рамки, встановлені законом про свободу вираження поглядів і мирних зібрань.

Ті, хто зібрався біля будівлі парламенту, намагалися заблокувати входи до парламенту, але поліція їм це не дозволила. Пропри численні заклики МВС дотримуватись порядку, протестувати мирно, в рамках закону, учасники мітингу продовжували жорстокі дії та не підкорялися законним вимогам правоохоронців.

Учасники протесту підпалили будівлю законодавчого органу, кидали каміння, розбили вікна та пошкодили залізні захисні дамби.

Читайте також: На Запоріжжі військові РФ конфіскують у фермерів зерно — Генштаб

Внаслідок силових дій зібраних постраждали близько 50 співробітників МВС, декілька з них потребували хірургічного втручання та досі перебувають у медичних установах. Під час акції також постраждали громадяни.

Нагадаємо, протести в Грузії та роль РФ. У Тбілісі поліція застосувала сльозогінний газ та водомети для розгону акції протестувальників проти скандального закону про іноагентів, у правоохоронців полетіли коктейлі Молотова.