Армія РФ стоїть перед дилемою після невдалого штурму Вугледара — БР

Військове керівництво РФ стоїть перед дилемою того, який напрямок обрати наступним для наступу.

Російські планувальники, ймовірно, стоять перед дилемою: спробувати ще один штурм Вугледара або підтримати інтенсивні бої далі на північ біля Бахмута і Кремінної. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії.

Читайте також: У Білому домі прокоментували «український слід» у вибухах на Північнотоках

У розвідці повідомляють, що 4 березня 2023 року Міністерство оборони Росії оприлюднило відео рідкісного візиту в Україну міністра оборони Росії Сергія Шойгу. 

“Існує реальна можливість, що це було частково відповіддю на нещодавні кадри, на яких власник групи компаній «Вагнер» Євген Пригожин відвідує своїх бійців на передовій. Вагнер перебуває у гучній суперечці з Міністерством оборони Росії, і Шойгу, ймовірно, чутливий до того, що його порівнюють з Пригожиним”, — йдеться у розвідці. 

У зведенні повідомляють, що єдиним розгорнутим російським польовим командиром, показаним на відео, був генерал-полковник Рустам Мурадов. Примітно, що Мурадов відповідає за Вугледарський район Донецької області, де за останні три місяці кілька штурмів зазнали невдачі.

Читайте також: Нацгвардійці вночі збили російський «мопед»

До недавнього часу російське командування, ймовірно, розглядало прорив під Вугледаром як ключовий спосіб досягти оперативно значущого прориву в українській лінії фронту.

Нагадаємо, в ISW оцінили перспективи захоплення Бахмута. РФ бракує механізованих сил, необхідних для наступу на Бахмут. А у разі його захоплення оперативного результату окупантам це не дасть.