У ЗСУ назвали ім’я військового, якого вбили після слів “Слава Україні”

За попередніми даними вбитий військовий був з 30-ї окремої механізованої бригади.

За попередньою інформацією, загиблим від рук російських загарбників за слова “Слава Україні!” є полонений військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Шадура. Про це повідомляють у 30-й окремій механізованій бригаді ім. князя Костянтина Острозького. 

Читайте також: Верещук розповіла, скільки цивільних перебуває у Бахмуті

“Вчора в соціальних мережах та засобах масової інформації було оприлюднено відеозапис розстрілу військовослужбовця Збройних Сил України, якого російські окупанти стратили після його слів «Слава Україні!»

За попередніми даними, загиблим є військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура”, — йдеться у повідомленні. 

Повідомляється, що Тимофій Шадура вважається зниклим безвісти з 3 лютого 2023 року після бойових дій в районі міста Бахмут.

Наразі тіло загиблого знаходиться на тимчасово окупованій території, а остаточне підтвердження щодо особи буде встановлено після повернення тіла та проведення відповідних експертиз.

Читайте також: На Луганщині військові РФ взяли паузу для поповнення резервів — Гайдай

“Розстріл беззбройного полоненого – цинічне й зухвале нехтування Нормами міжнародного гуманітарного права та звичаїв війни. Так вчиняють нікчемні вбивці, але не воїни. Російські окупанти вкотре засвідчили, що головною їхньою метою в Україні є лише звіряче винищення українців. Особу мужнього українського воїна попередньо встановлено. Остаточну відповідь дадуть відповідні експертизи”, — повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Нагадаємо, у Міноборони повідомили, що особу розстріляного полоненого бійця повинна підтвердити бригада. У Міністерстві оборони просять почекати до оприлюднення офіційної інформації, й допоки бригада офіційно підтвердить особу загиблого.