ЗСУ готуються переламати хід війни — бригадний генерал

Отримавши закордонні надходження озброєння, українські сили не лише продовжують стримувати російський наступ, але й готуються до переломного ходу й до перемоги.

Миколаїв є форпостом півдня України, який ворог намагався штурмувати, проте без успіху. У березні 2022 року місцеві добровольці та військові дали гідну відсіч загарбникам. Завдяки чіткій комунікації з громадами та селами, мешканці яких оперативно повідомляли військових про рух ворожої техніки. Про це повідомив командувач оперативного угруповання військ «Херсон» бригадний генерал Михайло Драпатий, передає Міністерство оборони України. 

Читайте також: Могили маріупольців досі розкидані по дворах — Андрющенко

“Їхні дії завадили планам ворога захопити Південноукраїнську АЕС та форсувати Південний Буг і почати наступ на Одесу. А вже у листопаді Збройні Сили спільно з іншими Силами оборони звільнили від російських окупаційних військ Херсон та решту населених пунктів правобережної частини області”, — повідомив Драпатий.

Він додав, що у цьому велику роль відіграли новостворені бригади сил ТрО та партизанські рухи, які забезпечили безпеку своїх регіонів: Миколаївщини, Одещини, Кіровоградщини та Дніпропетровщини.

“Сьогодні, із надходженням закордонної допомоги і озброєння наша країна не тільки продовжує стримувати наступ росіян, але й готується переламати хід війни”, — заявив він. 

Читайте також: ЗСУ за добу знищили понад тисячу військових РФ

Він додав, що після того, як ЗСУ здобудуть стратегічну перевагу на Херсонщині, українська армія створить передумови для загальної перемоги.

Нагадаємо, у британській розвідці розповіли про успіхи та труднощі ЗСУ в Бахмуті. Попри тиск, ЗСУ тримають фронт на північ від Бахмута.