В ОК “Південь” попередили про високу загрозу ракетної атаки по Україні

Росія збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі, тому може завдати ракетного удару.

Ворог намагається маневрувати своїм корабельним угруповуванням й час від часу змінює кількість ракетоносіїв. Зараз кількість вже змінена, їх знову 4, це 2 надводний та 2 підводних. Це означає що загальний залп може сягати 24 ракет типу “Калібр”. Про це повідомила начальник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

Читайте також: У тимчасово окупованому Донецьку повідомили про вибухи

“Ця гра на нервах може також бути спрямована на випробування нашої міцності. Однак перебування корабельного угруповання, в складі якого є ракетоносії на бойовому чергуванні означає, що рівень загрози ракетної атаки є надзвичайно високим, бо вони готові до застосування будь-якої миті”, — розповіла Гуменюк.

Вона пояснила, що ракети “Калібр” є високоточною зброєю, тому вони будуть застосовані по конкретних об’єктах. Тобто у ворога вже вивірені координати й щодня надходять повідомлення про ймовірні цілі ворога, проте у командуванні відстежують цю ситуацію. 

Вона зазначила, що така кількість ракет у Чорному морі може бути спрямована саме на психологічну атаку, на переконання, що начебто у РФ вдосталь боєприпасів. 

Гуменюк додала, що ворог змінив напрямок з якого запускають дрони, й це говорить про те, що він намагається підлаштувати свою тактику дій проти української протиповітряної оборони. 

Читайте також: РФ намагається дискредитувати Україну як отримувача зброї — Маляр

“Вони вже переконалися, що підліт через південні регіони знижує результативність, тому що ППО встигають знищити баражуючи снаряди до того, як вони дістануться цілі”, — додала вона.

Вона пояснила, що через це ворог змінив тактику й тепер атакує з півночі, водночас тримаючи на півдні, зокрема у Чорному морі ракетоносії й піднімаючи у повітря авіацію. Це все спрямоване на розосередження українських ППО.

Нагадаємо, у Держдепі пояснили, навіщо росіянам Бахмут. Динаміка боїв на сході та півдні України носитиме напружений і мінливий характер ще протягом певного часу.