Окупанти вперше втратили свою рідкісну машину Земледелие

Це перший задокументований випадок знищення російської системи дистанційного мінування Земледелие.

Бійці Нацгвардії знищили рідкісну військову техніку окупантів – систему дистанційного мінірування Земледелие, повідомили у Нацгвардії.

 

Зазначається, що ворожу техніку знищили боєприпасом, скинутим з дрону. Так само було розбито російський ЗРК Тор-М1. Під час виконання завдань також було знищено ворожий БМ-21 Град та дві 2С1 Гвоздики.

 

Експерти Defense Express наголошують, що це перший задокументований випадок ліквідації ворожої системи Земледелие на війні в Україні. Відомо, що за допомогою цієї системи супротивник закидав мінами Харківщину у березні 2022 року. Крім того, у грудні цю систему використали на Запорізькому напрямі.

 

Російська ІСДМ Земледелие є відносно новою системою, оскільки її попередні випробування було завершено у 2022 році. Того ж року її було публічно продемонстровано. Ця система призначена для створення мінних полів на відстані від 5 до 15 км шляхом відстрілювання реактивних 122-мм снарядів.

 

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, бійці української армії за минулу добу ліквідували 820 солдатів РФ. Загальні бойові втрати Росії станом на 4 березня орієнтовно склали близько 152 190 осіб.

 

За інформацією Центру стратегічних та міжнародних досліджень (CSIS), Росія у війні проти України втратила більше військових, ніж у всіх збройних конфліктах з 1945 року – після закінчення Другої світової.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet