Британський генерал назвав умову повалення Путіна

Російського президента можуть вигнати з Кремля у разі успішної контратаки ЗСУ, вважає Річард Даннатт

При успішному контрнаступі ЗСУ та «розвалі» російської армії президента РФ Володимира Путіна можуть вигнати з Кремля. Так вважає колишній голова Генштабу Британії генерал Річард Даннатт, передає Sky News.

Він вважає, що українські військові можуть провести успішний контрнаступ наприкінці весни — на початку літа при правильному плануванні та продовженні постачання обладнання та боєприпасів з боку союзників.

Генерал зазначив, що в такому разі цього року є реальний шанс досягти вирішального результату на полі бою. За його словами, кілька вирішальних ударів, завданих у певних точках на цьому розтягнутому фронті по окупаційній армії, можуть зламати моральний дух російських військових і зламати хребет їхній армії.

«Справа в тому, що вам не обов’язково розбивати армію ґрунтовно всюди на полі бою. Ви просто повинні переконати достатню кількість солдатів, що вони програли, і коли вони думають, що програли, вони програли», — сказав він.

При цьому він вважає, що Захід зробив недостатньо для того, щоб війна Росії проти України завершилася цього року.

Крім того, Даннатт зазначив, що незадоволені розвитком війни російські генерали можуть вигнати Володимира Путіна з Кремля.

«Я хотів би думати, що якщо контрнаступ українців буде досить добре спланований, підтриманий і виконаний, що Путін не буде в змозі приймати занадто багато рішень самостійно, що якщо його армія розвалиться і побіжить, то я думаю, що цілком імовірно, що його також виженуть із Кремля», — сказав він.

При цьому генерал не може спрогнозувати, хто прийде замість Путіна. Однак він зазначив, що, на його думку, група людей, група лідерів, які найбільш незадоволені в РФ зараз, — це вищий генералітет.

Раніше в ГУР озвучили одну із стратегічних цілей контрнаступу. Вадим Скібіцький заявив, що однією з цілей ЗСУ стане «вбивання клина у російський фронт на півдні».