Глава ЄК їде до США та Канади говорити про Україну

Увечері в понеділок, 6 березня, Урсула фон дер Ляєн прибуде до Оттави, а в п’ятницю, 10 березня, зустрінеться з президентом США Джо Байденом у Білому домі.

 

Глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн планує поїздки до США та Канади для переговорів з Джо Байденом та Джастіном Трюдо з питань двосторонніх відносин та ситуації з безпекою на континенті. Про це повідомляють у Єврокомісії.

 

Увечері у понеділок, 6 березня, Урсула фон дер Ляєн прибуде до Оттави. Заплановано переговори президента Єврокомісії з прем’єром Канади, а також її виступ на спільному засіданні канадського парламенту та зустріч із бізнес-спільнотою.

 

Далі фон дер Ляєн вирушить до Вашингтона, де в п’ятницю, 10 березня, зустрінеться з президентом США Джо Байденом у Білому домі.

 

«Їхнє обговорення зосередиться на співпраці між ЄС та США щодо глобальних та геостратегічних пріоритетів», — анонсували в Єврокомісії.

 

У Білому домі повідомили, що під час зустрічі лідери розглянуть тісну співпрацю між Сполученими Штатами та Європейським Союзом, спрямовану на підтримку України, а також на те, щоби змусити Росію «заплатити за свою агресію».