У КМВА назвали причину повітряної тривоги в Києві

Непізнаний повітряний об’єкт був зафіксований у повітряному просторі Києва, пояснив Сергій Попко.

Причиною тривоги у Києві та Київській області 1 березня став невідомий повітряний об’єкт. Про це повідомляє Київська державна військова адміністрація (КГВА) з посиланням на слова голови КДВА Сергія Попка.

Читайте також: У Кремлі назвали умову повернення до договору про ядерні озброєння

«За попередніми даними, це була куля невеликого розміру. Ймовірно, вона була запущена з північного напрямку у бік Києва. На даний час цей об’єкт не становить загрози. Впроваджено відповідні заходи щодо його ліквідації», — розповів він.

Голова військової адміністрації закликав киян та гостей столиці не ігнорувати повітряні тривоги.

«Не робіть помилок, не дозволяйте собі розслаблятися і самостійно оцінювати – серйозна тривога чи ні. Не дотримуйтесь неофіційної інформації із соцмереж на кшталт поодиноких зльотів потенційних літаків-носіїв ракет… Ставтеся до кожного оголошення тривоги максимально відповідально», — звернувся він до мешканців Києва .

Раніше Шмигаль заявив, що Україна виграла битву за тепло та світло. Прем’єр-міністр подякував енергетикам і тепловикам за самовіддану працю, силам ППО – за професіоналізм, партнерам України – за підтримку, а українцям – за стійкість та ощадливість.