Росія може завдати ракетні удари точково або хвилями — ОК “Південь”

Росіяни тримають у Чорному морі у бойовій готовності 5 ракетоносіїв, тому загроза ракетного удару є високою.

Корабельне угрупування ворога знаходиться на бойовому у Чорному морі й без змін. Це 15 кораблів, серед яких 5 ракетоносіїв, споряджених 32 ракетами “Калібр”. Про це повідомила начальник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

“Серед цих носіїв є і підводні. Нагадаю, що пуски саме з них виявляти досить складно для сил протиповітряної оборони.Тому і загроза лишається дуже високою. Зауважимо, що така кількість ракет давно не фіксувалася в Чорному морі, вони давно не виводили так багато ракет”, — повідомила Гуменюк.

Вона додала, що наразі спостерігається активність авіації російських військ, тому можливі як точкові удари, так і кількома хвилями.

“Враховуючи, що ворог вишукує нову тактику застосування ракетних ударів, можливо, це не буде обов’язково масований удар. Можливий і точкові, а може й кількома хвилями. Але така готовність безумовно говорить про високу загрозу і треба бути дуже пильними”, — додала Гуменюк.

Читайте також: Іран готовий швидко виготовляти матеріали для ядерної бомби — Пентагон

Вона зауважила, що штормова погода у морі не завадить ворогу здійснити пуски ракет, адже таке погода є притаманною для цієї пори року. 

Нагадаємо, розвідка Латвії зробила прогноз щодо війни. Путін вживатиме всіх зусиль, щоб знизити темпи та кількість військової допомоги для Збройних сил України.