Лавров висунув Туреччині умови по зерновій угоді

В Росії хочуть, аби зернова угода продовжувалася лише за умови врахування інтересів російських виробників сільгосппродукції та добрив.

Сьогодні, на саміті G20 в Нью-Делі відбулася зустріч Міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова з Міністром закордонних справ Турецької Республіки Мевлют Чавушоглу. Вони обговорили умови продовження зернової угоди. Про це повідомляють в МЗС РФ.

Читайте також: РФ передала США ноту про припинення участі у ДСНО

Повідомляється, що під час зустрічі було обговорено питання щодо перспектив реалізації Чорноморської зернової ініціативи. 

“З російського боку було наголошено, що продовження «пакетної» угоди щодо зерна можливе лише за умови врахування інтересів російських виробників сільгосппродукції та добрив у плані безперешкодного доступу на світові ринки”, — йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що на зустрічі також було розглянуто графік майбутніх двосторонніх контактів на різних рівнях та співробітництво у торговельно-економічній сфері.

Читайте також: Окупанти перестали виплачувати пенсії людям з українськими паспортами — ЦНС

Нагадаємо, Росія заявила про атаку 10 безпілотників на Крим. Жодної жертви, жодного руйнування внаслідок масованої атаки безпілотників нібито немає, запевняють у міноборони РФ.