В Україні відбулися вже 41 збори ПВК Редан

Наразі у різних містах України відбулися вже 41 збори молоді в рамках нового руху ПВК Редан. Про це під час телемарафону повідомив заступник начальника Управління ювенальної превенції Національної поліції Ярослав Шанько.

Читайте також: У Кремлі назвали умову повернення до договору про ядерні озброєння

«Поліція оперативно спрацювала і не допустила жодних зіткнень між молоддю. В управління та відділи поліції було запрошено майже 800 осіб, більшість із яких — це неповнолітні», — сказав він.

Співробітники поліції вже заблокували близько 20 каналів, створених для розкручування цього руху та дестабілізації ситуації в Україні.

«Наразі оперативники кіберполіції та інших оперативних підрозділів встановлюють джерела фінансування та організаторів саме цих каналів, щоб не дати ворогові успішно провести цю інформаційну операцію», — зазначив Шанько.

Повідомляється, що з учасниками цих зборів та їхніми батьками проводиться профілактична робота. Їм пояснюють, що за ті чи інші дії може настати як кримінальна, і адміністративна відповідальність.

ПВК Редан — це підліткова субкультура, що виникла РФ. Вона зародилася в соцмережах і була натхненна аніме-серіалом Hunter x Hunter, в якому є бандитське угрупування під назвою Редан. До символів підліткової ПВК належать чорний колір, павуки і цифра 4. «Реданівці» збираються разом для того, що влаштовувати масові бійки.

Раніше Шмигаль заявив, що Україна виграла битву за тепло та світло. Прем’єр-міністр подякував енергетикам і тепловикам за самовіддану працю, силам ППО – за професіоналізм, партнерам України – за підтримку, а українцям – за стійкість та ощадливість.