РФ накопичує ракетоносії у морі й веде розвідку авіацією — ОК “Південь”

Росія накопичує ракетоносії й веде розвідку з авіації, тому рівень загрози ракетного удару по Україні є великим.

Рівень загрози ракетних ударів Росії по Україні залишається досить високим. Ворог накопичує ракетоносії у морі, а також проводить розвідку за допомогою авіації. Про це повідомила начальник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Читайте також: Після диверсії в Мачулищі прилітали літаки для ремонту ДРЛО А-50У — Гаюн

“Рівень загрози (ракетних ударів, — ред.) залишається достатньо високим, тому що ворог вишукує нову тактику. Це очевидно й ми спостерігаємо ретельно за цим процесом, ми бачимо, що вони залишають за собою право вишукувати нашу протиповітряну оборону, тому що вона не дає для них тої результативності, яку вони хотіли б бачити від ракетних ударів. Вони використовують дрони в якості розвідки. Також намагаються використовувати будь-які інші способи, як ті кулі”, — зазначила Гуменюк.

Гуменюк повідомила, що зараз спостерігається накопичення корабельного угруповування у Чорному морі, зокрема це 13 одиниць й 2 підводних ракетоносії з 8 “Калібрами” напоготові. 

Читайте також: Поліцейські запобігли масовій бійці підлітків у Одесі

Вона також зазначила, що відстежується й активність тактичної авіації. 

Нагадаємо, Віталій Кім повідомив, що росіяни готові до ракетного удару по Україні, але переносять його. Голова Миколаївської ОВА закликав українців не ігнорувати повітряні тривоги, адже росіяни технічно готові завдати удар ще з п’ятниці.