В ISW пояснили заяву Путіна про призупинення участі Росії у ДСНО

В Інституті вивчення війни пояснили, чому Путін заявив про призупинення участі РФ у ДСНО.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив Захід у використанні війни в Україні для того, щоб загрожувати існуванню Російської Федерації. Путін також зазначив, що Росія була змушена призупинити свою участь у Договорі про стратегічні наступальні озброєння, щоб забезпечити свою стратегічну стабільність і безпеку перед обличчям узгоджених зусиль Заходу, спрямованих на використання СНО для того, щоб підірвати стратегічні перспективи Росії. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: У ЗСУ назвали особливість наступу РФ на Бахмут

Крім того, риторику Путіна підтримав заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв, який оприлюднив есе під назвою «Точки неповернення» опублікованому 27 лютого. В ньому він звинуватив Захід у розпалюванні нинішньої ситуації в Україні з часів розпаду Радянського Союзу. 

“Заяви Путіна і Медведєва є частиною інформаційної операції, яка представляє війну в Україні як екзистенціально важливу для подальшого виживання пострадянської Російської Федерації, що, ймовірно, є спробою представити війну як таку, що має високі ставки для Росії та Заходу, ніж вона є насправді. Путін, ймовірно, сподівається створити інформаційні умови для звинувачення України та Заходу в тому, що вони загрожують виживанню Російської Федерації у відповідь на російські військові невдачі й підтримку Заходом українських перемог”, — йдеться у повідомленні. 

В Інституті зазначають, що жоден видатний західний чиновник не закликав до розпаду Російської Федерації, а західні лідери дуже обережно формулювали свої цілі як такі, що полягають у тому, щоб дозволити Україні максимально звільнити всю свою територію. 

Читайте також: Киян попередили про тестування нової системи оповіщення

“Мова Путіна покликана підживлювати підтримку війни в Росії й розпалювати страхи на Заході щодо нестабільності, яка настане після розпаду Росії, щоб стримувати західну підтримку України та переконати Захід примусити Київ прийняти російські вимоги”, — повідомляють аналітики в Інституті. 

Нагадаємо, Росія припиняє участь у Договорі про стратегічні наступальні озброєння. Міноборони Росії та Росатом мають забезпечити готовність провести випробування російської ядерної зброї, зазначив глава Кремля.