РФ безуспішно намагалася наступати — зведення Генштабу

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 20 населених пунктів.

 

Російські війська в неділю вели безуспішні наступальні дії на Куп’янському та Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках, йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Протягом доби противник наніс 11 авіаційних ударів та здійснив 17 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі міста Херсон та впродовж усієї лінії фронту на Донеччині. Є пошкодження житлових цивільних приватних та багатоквартирних будинків, є жертви серед цивільного населення. Рівень загрози завдання росією ракетних ударів залишається найвищим по всій території України.

 

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах Масютівки, Невського, Серебрянського лісництва, Білогорівки, Торського, Роздолівки та Федорівки. Здійснивши артилерійські обстріли понад 18 населених пунктів, зокрема Гряниківка, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Невське, Червонопопівка, Кремінна, Діброва та Білогорівка на Луганщині. У районах Житлівка, Білогорівка, Веселе та Роздолівка завдав авіаційних ударів.

 

На Бахмутському напрямку противник продовжує атакувати позиції наших військ, здійснивши кілька безуспішних атак поблизу населених пунктів Васюківка, Залізнянське, Дубово-Василівка, Бахмут, Богданівка, Іванівське та Ступочки Донецької області. Обстрілів зазнали райони понад 15 населених пунктів, зокремаі Васюківка, Залізнянське, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Біла Гора, Олександро-Шультине та Нью-Йорк Донецької області. Зпавдав авіаційний удар біля Бахмута.

 

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Вугледар. 

 

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали районів понад 20 населених пунктів. Серед них: Времівка, Нескучне, Зелене Поле, Новопіль Донецької області; Червоне, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка та Кам’янське Запорізької області.Завдав авіаційний удар у районах Новополя та Червоного.

 

Авіація Сил оборони України за добу завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

 

Нагадаємо, що українські бійці минулої доби знищили ще 660 оккупантів. Російські війська також втратили шість танків і два безпілотники.