Метінвест передав ЗСУ дрони, мікроавтобуси та швидкі

Дрони з тепловізорами та мікроавтобуси допоможуть моніторити український кордон, а «швидкі» вирушать до Бахмута, де в них зараз гостра потреба.

Компанія Метінвест передала українським військовослужбовцям 10 дронів з тепловізорами, 10 повнопривідних Volkswagen Transporter та 20 автомобілів швидкої допомоги Fiat Ducato. Про це повідомила прес-служба компанії.

«Мікроавтобуси будуть використовуватися для моніторингу українського кордону. Для цього їх обладнають спеціальними моніторинговими комплексами. Крім того, за ситуацією на наших кордонах стежитимуть і дрони з тепловізорами», — йдеться у повідомленні.

«Швидкі» поїдуть до Бахмута, де ці авто зараз найбільш затребувані.

«20 машин ми передаємо прикордонникам, ГУР та Силам спеціальних операцій. Сподіваємося, що зараз у гарячих точках, зокрема, у Бахмуті, ці швидкі допоможуть рятувати життя», — розповів голова проектного офісу Метінвест Олександр Водовіз.

Гуманітарну допомогу передано в рамках мілітарної ініціативи Ріната Ахметова Сталевий фронт.

Нагадаємо, на початку лютого Фронтові розвідники отримали від Метінвесту 50 дронів DJI Mavic 3. А наприкінці січня Сталевий фронт відправив рекордну партію у 100 дронів на східний та південний напрямки фронту.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet