Росія змінила підхід у війні з Україною — британська розвідка

Росія змінила свій підхід у війні й спрямувала його на деградацію українських військових, а не на захоплення значних нових територій.

Починаючи з 2014 року, стратегічна мета Росії є контролю українських територій. Протягом 2014-2021 років вона переслідувала цю мету шляхом підривної діяльності, розпалювання неоголошеної війни на Донбасі та анексії Криму. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: Україна має перемогти — Дуда

У розвідці нагадали, що 24 лютого 2022 року Росія перейшла до нового підходу і розпочала повномасштабне вторгнення з метою захоплення всієї країни та повалення її уряду. У квітні 2022 року Росія зрозуміла, що це не вдалося, і зосередилася на розширенні та формалізації свого панування над Донбасом і півднем країни. Вона досягла повільного і надзвичайно дорогого прогресу.

“В останні тижні Росія, ймовірно, знову змінила свій підхід. Її кампанія тепер, швидше за все, спрямована на деградацію українських військових, а не на захоплення значних нових територій”, — йдеться у повідомленні. 

У Міноборони Британії зауважили, що російське керівництво проводить довгострокову операцію, розраховуючи на те, що перевага Росії в населенні та ресурсах врешті-решт виснажить Україну.

Читайте також: Кишинів спростовує заяви Москви про атаку Придністров’я Україною

Нагадаємо, Володимир Зеленський: Ми вибрали не білий, а синьо-жовтий прапор. Рік тому війська Російської Федерації вторглися в Україну, назвавши це «спеціальною військовою операцією». Українці вийшли на боротьбу з ворогом та не збираються здаватися.