Польща передала Україні перші танки Leopard: Зеленський підтвердив

Під час свого візиту до Києва, прем’єр-міністр Польщі оголосив про передачу танків Leopard для України.

Сьогодні, 24 лютого під час свого візиту до Києва прем’єр-міністр Матеуш Моравецький оголосив, що Польща стала першою європейською країною, яка передала Україні перші чотири польські танки Leopard. Про це повідомляє TVN24

Читайте також: ЗСУ відбили наступ РФ біля Кремінної – Гайдай

На спільній конференції з президентом України Володимиром Зеленським глава польського уряду заявив, що приїхав “не лише зі словом підтримки, а й з усвідомленням того, що на цю варварську агресію необхідно відповісти силою”.

“Танки Leopard безумовно, будуть чудово стояти у вашому строю на полі бою, вони будуть чудово виконувати свої функції. — Незабаром ми також передамо більше. Ми закликаємо наших партнерів в Європейському Союзі, в НАТО зробити те ж саме, додав він”, — заявив Моравецький.

Своєю чергою Володимир Зеленський підтвердив отримання Україною танків та подякував Польщі за підтримку та допомогу. 

Президент нагадав, що саме Польща була засновником “танкової коаліції” й подякував Моравецькому. 

Читайте також: Подоляк відповів на заяви РФ щодо «провокацій» у Придністров’ї

“Сьогодні ми можемо оголосити про перші такі танки, які ми отримали з Польщі. Перші танки прибули з Польщі. Ці танки вже в Україні. Вони посилять нашу оборону”, — повідомив Зеленський.

Президент зазначив, що присутність Матеуша Моравецького в Києві є “дуже потужним символом єдності України та Польщі, нашої спільної стійкості, нашої солідарності”.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Польщі приїхав до Києва у річницю російського вторгнення. Прем’єр-міністр вже зустрівся з президентом та прем’єр-міністром України й поклав вінок до Стіни пам’яті загиблих.