Ми вступаємо в новий період із завданням перемогти — Резніков

Міністр оборони звернувся до українців й подякував Силам оборони, а також повідомив, що Україна вступає у новий період із завданням перемогти ворога.

У річницю повномасштабної війни міністр оборони України Олексій Резніков згадав, як рік тому генерал Валерій Залужний повідомив про початок повномасштабного російського вторгнення. Він розповів, як президент України Володимир Зеленський зібрав керівництво держави, щоб організувати оборону й дні та ночі злилися у нескінченний потік, але український народ прийняв бік, який у світі вважали безнадійним. Про це Олексій Резніков написав у своєму Facebook

Читайте також: У Повітряних силах попередили про можливі “сюрпризи” ворога

“У той час на запитання партнерів «як справи?» я відповідав «Ми все ще живі!». Сьогодні, через рік війни, якої Європа не бачила понад 80 років, я звертаюся до Сил оборони України. До усіх захисників і захисниць. Ви зробили неможливе. Ви дали відсіч армії ворога, що наводила жах на весь світ. Але виявилася безсилою проти українців, які боронять свій дім і своїх близьких, б’ються за свою землю”, — написав він.

Резніков подякував Силам оборони України – ЗСУ, Нацгвардії, прикордонникам, розвідникам, бійцям СБУ, УДО та НАБУ, поліцейським та воїнам з інших структур.

“Тепер ми вступаємо в новий період. З новим завданням – перемогти. Рік тому багато хто очікував, що України за кілька тижнів не стане. Все змінилося. Сьогодні основне питання на порядку денному – якою буде перемога України? Відповідь проста. Перемога – це звільнення усіх наших територій до кордонів 1991 року і ліквідація небезпеки з боку росії”, — додав він. 

Резніков додав, що перемогою України буде її суверенітет та незалежність у міжнародно визнаних кордонах, успішною, заможною, сильною, а Росії у нинішньому вигляді – не буде. 

Читайте також: Зеленський: Це був рік незламності

“Ми переможемо, бо наша мета – життя, щастя, добробут. Вони програють і понесуть відповідальність. Бо сіють навколо себе тільки смерть і страждання. Наш ворог досі є дуже небезпечним і має багато ресурсів. Але стратегічно він вже програв. Нам треба довести справу до кінця. Вже немає невизначеності, як рік тому. Буде непросто. Але ми впораємось”, — зазначив міністр оборони.

Він додав, що Україна у цьому протистоянні не сама, адже її підтримує багато країн, тому буде підтримка та контрнаступ, який і принесе перемогу над ворогом. 

Нагадаємо, “Основа нашої стійкості — люди”, — Залужний до українців у річницю війни. Головнокомандувач ЗСУ висловив слова вдячності українцям у річницю повномасштабної війни.